AYAYDIN’DAN MUSKİYE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER ‘HİZMET GETİRME AMA CAN YAKAN FATURALAR GÖNDER’

AYAYDIN’DAN MUSKİYE ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER ‘HİZMET GETİRME AMA CAN YAKAN FATURALAR GÖNDER’

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ayaydın katıldığı bir ulusal kanaldaki programda fahiş fiyatlı su faturalarını ve Muski'nin hizmet eksiklerini gündeme getirdi.

‘Karşımızda vermediği hizmetin parasını isteyen pişkin bir MUSKİ var’

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr Aydın Ayaydın, Muğla’da çevre ve denizlerin kirliliğinde MUSKİ’nin büyük payı olduğunu ifade etti.

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Ayaydın, kanalizasyon altyapısı olmayan mahallelerde MUSKİ’nin atık su bedeli tahsil etmeyi kendine nasıl hak gördüğünü de sorarak ‘Hemşerilerime gelen su faturalarına göz atıyorum. Ev kapalı. Su ve atık su bedeli 20 lira 70 kuruş, Belediye adına alınan çöp toplama ve taşıma ücreti 589 lira 41 kuruş. Toplam ödenecek tutar KDV ile birlikte 728 lira 50 kuruş. Bir başka hemşehrimin faturasını inceliyorum. Oturduğu evin, sokağın altyapısı yok, foseptikle idare ediyor ancak nasıl bir pişkinlikse atık su bedeli istiyorlar.’ dedi.

Pek çok yerde benzer durumun yaşandığını ve Muğlalı’nın MUSKİ’den çok şikayetçi olduğunu belirten Ayaydın ‘MUSKİ’yi yöneten müdür, senin yatacak yerin yok.’ diyerek yapılmayan hizmetlerin kirlilik olarak geri döndüğünü ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın ‘MUSKİ’nin yapmadığı yatırımlar, bize deniz kirliliği ve sağlıksız içme suyu olarak dönüyor. Bakın denizlerimiz ölüyor diye uyardım. Denizlerin bu kadar kirlenmesinin bir sebebi kıyılardaki kaçak, yapılarsa, bir diğer sebebi de MUSKİ’nin gerekli altyapı çalışmalarını yapmamasıdır. Pis suları bertaraf edecek arıtma tesislerinin yetersizliğidir. Pis suların önce derelere, ardından da denizlere karışmasıdır. MUSKİ’nin yapmadığı her 1 liralık yatırımın ortaya çıkarttığı ürkütücü manzarayı ortalama 22 lira harcayarak bertaraf edebileceğimizin farkındayım. Ancak vakit kaybetmeksizin başlamamız lazım. Yoksa denizlerimiz ölüyor. Koltuklarından kalkmayanlar, kanalizasyon yapmaktan aciz olanlar, dereleri kokutanlar, çöpleri toplayamayanlar, pis suları arıtamayanlar, büyük bir pişkinlikle ‘Çevreciyim, orman aşığıyım, deniz sevdalısıyım, burası Muğla yok öyle yağma’ diyebiliyorlar. 15 yıldır bu cennet köşemize hizmet veremeyenler sözüm sizlere. Yağmanın ağa babası sizsiniz. Denizlerimizin, doğanın katili sizsiniz. Yatırımları zamanında ve yeterli şekilde yapmadığınız, kaçak yapılaşmaya göz yumduğunuz için sizsiniz. Foseptikler denize sızdığı için sizsiniz. Bunu böyle bilesiniz.’ şeklinde konuştu.

Su fiyatları düşecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Aydın Ayaydın, eksik kalmış tüm altyapıyı tamamlayacaklarını ancak aynı zamanda su faturalarında iyileştirme yapacaklarını da ifade ederek ‘Su bedelinin yüksek olduğunu söyledim. Göreve gelir gelmez maliyetleri gözden geçireceğimin ve faturalarda iyileştirmeler yapacağımın sözünü verdim. Nisan ayından itibaren hemşehrilerim böyle uçuk kaçık faturalar almayacaklar. Her ay ‘Acaba su faturası ne kadar gelecek’ diye endişeli bir bekleyişe girmeyecekler‘ diyerek yeniden hesaplamalar ile maliyetleri daha aza indireceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.