ARENA AQUAMASTER YÜZME ŞAMPİYONASININ  MARMARİS ETABI SONA ERDİ

ARENA AQUAMASTER YÜZME ŞAMPİYONASININ MARMARİS ETABI SONA ERDİ

İlk gün Marmaris Hisarönü körfezinde başlayan 17. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris&Göcek Etabı bugün İçmelerde ikinci gününü tamamladı.

Şampiyonanın ikinci günü Marmaris, İçmelerde beş yıldızlı bir otelin ev sahipliğinde gerçekleşti olan 2K Açık Su Yüzme Şampiyonası , 4 X 500 m Bayrak Yarışları, AQUAKIDS Çocuklar Yüzme Etkinliği, SETUR MARINAS 1K Açık Su Yüzme Şampiyonası yarışları yapıldı.

1 K genel klasmanda erkeklerde Mert Acun, kadınlarda Pınar Arpınar Avşar ve Seda Banlı, 2 K genel klasmanda erkeklerde Mert Acun, kadınlarda Bengi Su Avcı birinci oldular.

Muğla Valiliği'nin himayesinde, Marmaris Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlenen 9 ile 80 yaş aralığında 1000 ‘in üzerinde sporcunun yarıştığı yarışmada dereceye girenler madalyalarını düzenlenen tören ile aldılar.

Erkekler genel klasmanında birinci olan Göztepe Spor Kulübü yüzücüsü Mert Acun ‘’ yaklaşık dokuz ,on yaşından beri yüzme sporunu faal bir şekilde yapmaktayım. Bodrum Etap Bundan sonra Marmaris'te şu anda ve 2 K genel klasman birinciliği elde ettim. Zorlu koşullarda yüzdük gayet keyifli bir ortam var. Biz sporcuların burada başarılarının yanı sıra güzel ortam eşliğinde yeni arkadaşlıklar da elde ediyoruz. Dolayısıyla spor bize hem başarı hem fiziksel olarak kuvvet hem de güzel arkadaşlıklara katıyor, öncelikle yüzme sporunu ve daha sonra tüm sporları herkese tavsiye ederim. Umarım herkes spor dolu bir hayat yaşar’’ dedi.

Yarışma sponsorlarından Skoda'nın Genel Müdürü Zafer Başar dereceye girenlere ödüllerini verdikten sonra ‘’ Yarışlara katılmadım ama sponsor olarak yüzücülerimize destek vermek amacıyla burada bulunuyorum. Türk sporuna yüzme alanında katkıda bulunmak bizim firmamızın temel iş yapma felsefesi diyebilirim. Yüzücülerimize destek vermeye, programımızı ve sponsorluğumuzu zenginleştirerek, genişleterek devam edeceğiz ‘’ şeklinde konuştu.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkan vekili ve yüzücü Cem Yurtbay ‘’ bir kilometre, iki kilometre ve bayrak yarışları mızı düzenledik. Birazdan da bir kilometrelik yüzme yarışmamız var. Daha sonra da karma bayrak yarışmamız var, katılımcılar çok heyecanlı, çok istekli her sene olduğu gibi her sene Aquamasters’a katılanların sayısı da artmakta. Bu da bizi çok memnun ediyor. Çünkü neden Türkiye'de yüzme sporunu gelişiminde çok büyük bir katkımız var. Daha da gelişmesini istiyoruz. Bu konuda da büyük çaba ve gayret sarf etmeye devam edeceğiz ‘’ dedi.

Yarışmanın çocuklar kategorisinde yarışan 11 yaşındaki Ela fotoğraf spor sanatçısı annesi ile Viyana’dan yarışa geldiğini belirterek ‘’ iki yaşından bu yana yüzüyorum, sadece yarışlarda değil normal zamanlarda da yüzmeyi çok seviyorum ‘’ dedi.

Yarışın ikinci gününde 1 K yarışları öncesi şampiyonadan önce hayatını kaybeden iş insanı Ali Metin Duruk ve Marmaris’li fotoğraf sanatçısı Wildrup Kip (Wilo) denize çiçek bırakılarak anıldı.

Yarışmacılarının güvenliğini sahil güvenlik ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü deniz polisleri sağladı, diskalifiye ve yarış dışı olanları deniz polisleri jet skiler ile sahile çıkardılar.

6 Kasım 2022 şampiyonanın son günü düzenlenecek Göcek 5K Açık Su Yüzme Şampiyonası, Zeytin Adası'ndan başlayıp Rixos Premium Hotel, Silent Beach'te sona erecek.

whatsapp-image-2022-11-05-at-19-52-28-1.jpeg

whatsapp-image-2022-11-05-at-19-52-28.jpeg

whatsapp-image-2022-11-05-at-19-52-28-4.jpeg

whatsapp-image-2022-11-05-at-19-52-28-3.jpeg

dsc02620.jpg

dsc02620.jpg

dsc02641.jpg

dsc02639.jpg

dsc02646.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.