ALİ ACAR “ MARMARİS YAT LİMANI’NI BÜYÜKŞEHİRDEN GERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

ALİ ACAR “ MARMARİS YAT LİMANI’NI BÜYÜKŞEHİRDEN GERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İyi Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar, yaklaşan seçimlerden önce yaptığı ziyaretler kapsamında Marmaris Genç İş İnsanları Derneğinde görüşmelerde bulundu.

Dernek Başkanı Kemal Huz ve dernek üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşen ziyarette Marmaris’in sorunları ve ihtiyaçlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Yapılan ziyarette Marmaris’in başlıca sorunlarını ele alan Ali Acar ve ekibi çözüm için projelerinin hazır olduğunu belirterek paylaşımlarda bulundular.

‘Temizlik ve sivrisinek sorunu kısa sürede çözülecek’

Yapılan ziyarette Acar’ın belediye başkanlığı döneminde titiz çalışmasıyla sorun olmaktan çıkarılmış çevre temizliği ve sinekle mücadele çalışmaları konuşulurken son beş yıllık dönemde sivrisinek şikayetlerinin yeniden gündeme geldiği ve bu sorunun ilçede büyük tepkilere neden olduğu belirtildi. “Temiz Kent Marmaris” imajının da son beş yıllık dönemde büyük zarar gördüğünü ifade edilen ziyarette Marmaris halkının ve ilçeyi ziyaret eden yerli yabancı turistlerin çevre temizliği çalışmalarından memnun olmadığına dair şikayetler dile getirildi.

Başkan Adayı Ali Acar, görev yaptığı dönemde Marmaris’te sivrisinek sorununun tamamen çözüldüğünü hatırlatırken kendi döneminde yürütmüş oldukları çevre temizlik çalışmalarıyla ilçenin Türkiye’deki ve hatta dünyadaki sayılı temiz kentlerden biri olarak anıldığını ifade etti. Acar, yeniden seçilerek göreve geldiklerinde bu iki sorunun da çok kısa sürede ortadan kalkacağını söyledi.

Marmaris deniz turizminde kan kaybetmeye başladı

Ziyarette gündeme gelen önemli bir diğer konu da Marmaris Yat Limanı oldu. Ali Acar’ın Marmaris Belediye Başkanlığı döneminde baştan sona altyapısıyla birlikte yenilediği belirtilen Yat Limanı için ‘Marmaris’in cazibe merkezlerinden biriydi. Bu iyileştirme çalışmalarıyla Marmaris’in çehresi değişmiş, deniz turizmi ivme kazanmıştı. Büyükşehir yasası gerekçe gösterilerek Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen yat limanı her geçen yıl kan kaybetti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yat bağlama ücretlerine yaptığı yüksek zamlar ve hizmette yaşanan aksamalar nedeniyle Marmaris’i tercih eden tekneler rotalarını farklı lokasyonlara çevirdi. Marmaris deniz turizminde kan kaybetmeye başladı ‘’ şeklinde konuşuldu.

Yat Limanı’nı Marmaris’e geri almak için çalışacağız

Ali Acar ‘’Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılında Yat Limanı’nda bazı altyapı ihtiyaçlarını gerekçe göstererek yaptığı çalışmalar ise bölgeye son darbeyi vurdu. Yat Limanı’ndaki plansız çalışmalar turizm sezonunun başlamasına rağmen bitmedi, bölgedeki esnaf ve turizm sektörü büyük zarar gördü. Ali Acar, bütün bu yaşananlara dikkat çekerek, Marmaris için büyük önem taşıyan Yat Limanı’nı Marmaris Belediyesi’ne geri almak için çalışacağız’’ sözlerini kullanarak ilçenin cazibe merkezine tekrar kavuşacağını ifade etti.

‘Otopark sorununu çözeceğiz’

Marmaris Genç İş İnsanları Derneği ziyaretinde ilçenin çözüm bekleyen otopark sorunu da gündeme geldi. İYİ Parti Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, göreve geldiklerinde mevcut yerlerin durumuna bakarak otopark sorununu çözecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ziyarette ayrıca Marmaris’in kırsal mahallelerinin sorunları ve çözümlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

whatsapp-gorsel-2024-01-29-saat-20-24-09-40470da0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.