AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ SÖZ VERİLMEDİĞİ İÇİN SALONU TERK ETTİ

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ SÖZ VERİLMEDİĞİ İÇİN SALONU TERK ETTİ

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e söz verilmemesine tepki gösteren AK Partili milletvekilleri, salonu terk edip, kürsünün önüne geçerek bu durumu protesto etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan'ın kadın istihdamı ve güvencesiz çalışma konularındaki eleştirileri tartışmalara sebep oldu. Özcan, ev içi bakım hizmetleriyle kadın istihdamının yetersiz olduğunu dile getirirken, kadınların güvencesiz çalıştırıldığına vurgu yaptı.

Bu sırada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin söz istedi ancak TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Zengin'e söz vermedi. Karaca'nın bu kararı üzerine AK Partili milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. Bir süre sonra salona geri dönen AK Parti milletvekilleri, kürsünün önüne geçerek söz verilmemesine tepki gösterdi. Bu durumun ardından TBMM Başkanvekili Karaca, oturuma ara verdi. Olaylar, bütçe görüşmeleri sırasında beklenmedik bir gerilimin yaşanmasına neden oldu.

aw100423-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum