AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI KADEM METE’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI KADEM METE’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris'te medya temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Mete, biri Fen Lisesi olmak üzere 3 yeni okul müjdesi vererek Marmaris'te yapılacak çalışmaları sıraladı.

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris kamuoyunun yakından takip ettiği medya mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Taşardı Köfte Salonu’nda verilen iftar yemeğine Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı. İftar yemeği ardından Marmaris’in yakından takip ettiği medya temsilcilerin karşısına geçen Mete, bir bir müjdeleri sıralayarak soruları yanıtladı.

Kısa bir süre önce Marmaris'i sevince boğan haberler paylaştıklarını ifade eden Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “ Bu süreçte müjdelerini verdiğimiz habercilerin hepsini takibinin yaptık ve sonuçlandırdık.Bugün ise yeni müjdelerle karşınızdayız. Bugün ise çok özel, çok arzuladığım bir olay vardı sizlere onun müjdesini verecegiz. Oda Marmaris'e bir Fen Lisesi kazandırma çalışmasıydı. Sayın bakanımız dün yeni eğitim öğretim yılı için Muğla’mızda 4 tane yeni okulun imzasını attı. Biri Seydikemer'de Anadolu Lisesi, 3 tanesi de Marmaris'tedir. Tabii ki yalnızca Fen Lisesi değil. Marmaris'imizde bir tanesi Teknik Anadolu Lisesi 16 derslik ve 2 atölyeli toplamda 37 milyon 200 bin TL bedelle hazırlandı ve yakında ihaleye çıkacaktır. İkincisi Fen Lisesi; 16 derslikli 200 öğrenci yurt kapasiteli maliyeti 45 milyon 200 TL'dir. Üçüncü okulumuzda bir imam hatip lisesi olacak.16 derslik ve 200 öğrenci ve pansiyonlu 48 milyon 200 bin TL bedelindedir. Bu okulumuzda onaylanmıştır.Yaklaşık 135 milyon tutarında Marmaris'te 3 adet eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden tüm Marmaris'te yaşayan vatandaş ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.

MAPA ŞAMANDARIA UYGULAMASI DEVLET VE DENİZCİLERLE YAPILACAK

Açıklayacağım bir diğer konu koylar satıldı iddiasıdır. Biliyorsunuz bu koylara yüzlerce tekne uğruyor. Bu tekneler çapalarını çekerken dip florasına zarar veriyorlar. Bundan dolayı mapa şamandıra ihalesiyle tekneleri denize demir atmadan sabit tutmak amaçlanmıştı. Fakat İhalede kiralan yerlerden bir tanesinin koyun iç kısmında yasak inşaata başladığını gördük. Halbuki bu denizin üzerinki şamandıraların işletilmesi olayı iken alan kişiler sanki kendilerine bir hak verilmiş gibi bir takıp istinat duvarları çekmeye başladılar. Buda Bakanlığımız tarafından görüldü. Dolayısıyla buradaki işin kamu eliyle yapılmasının daha uygun olacağı görüşüne varıldı. Dolayısıyla bu ihalelerin iptal edilmesi söz konusudur. Henüz büyük bir karar verilmedi fakat öyle tahmin ediyoruz devletin kurumlarının, sivil toplum öğütlerinin ve bu mesleği yapan birliklerin ortak çalışması ile orada bir düzenleme yapılacaktır.

MİLLİ PARKLAR İMARA AÇILMIYOR

Marmaris revizyon planında milli parklar ile alakalı bir çalışma yapılmıştı ve milli parklardaki inşaat alanlarının yüzde beş ile sınırlanması durumu ortadan kalkmıştı. Bununla ilgili çok ciddi eleştiriler vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu revizyon tekrar ele alınıyor. Yüzde beşlik sınırlandırmanın geri gelmesi ile ilgili çalışma yürütülüyor. Kurum görüşmeleri ve sahada çalışmalar yapılıyor. Böylelikle milli parklar imara mı açılıyor konusu da kapanmış olacak.

NİTELİKLİ TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Dalamandaki havaalanının yanındaki deniz kenarı TİGEM arazisinin deniz kısmında olan bölümünün turizm bakanlığına verilmesi konusu vardı. Bununla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Alanın tarım bakanlığı tarafından turizm bakanlığına devri için görüşler Cumhurbaşkanlığımızda toplanmaktadır. İnşallah bittiği zaman özellikle golf turizmi ile birlikte nitelikli turizmin önünü açan çok önemli olaylardan bir tanesi olacak.

DSİ VE EKİPLER İÇMELER İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATIYOR

Kış ayında İçmeler Mahallesi’nde yaşanan su taşkınları ile ilgili bakanlarımız ve DSİ Böle Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. DSİ sorumluluğunda ki dere ve çeşitli alanlar ile ilgili uzman kişiler gelip inceleme yapacaklar ve çalışmalar başlayacak. DSİ’nin uzman ekipleri geldiğinde siz medya temsilcilerini de çağıracağım. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil meyve almaktır. Derelerin genişliği, hendek ve taşkınların engellenmesi için belirlenen bir proje mevcut. Nasip olursa Kasım ayında bu sorunu ortadan kaldıracağız. Mevzuatlara göre mahalle içinde-sınırlarında olan dereler belediye sorumluluğundadır. Bizler, bunun veya şunu sorumluluğunda diyerek çekilmiyoruz gereken ne ise yapılacaktır. Taşkınlar olduğunda Ula ve Köyceğiz’den araçlar getirterek yardımcı olmalarını sağladık. Devlet olarak halkımızın yanında onların sorunlarını çözüme kavuşturduk.

TOKİ YERİNE YAŞAM ALANLARI

Marmaris ve çevresinde arazi bulmak çok zor. Marmarisli dostlarımız TOKİ istiyoruz diyorlar. Bunun ile ilgili TOKİ yerine çalışanların olacağı bir yaşam merkezi kurmayı planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Marmaris’imize ayrı bir önem veriyor. Kendisinin desteğiyle bakanlarımızla yer tahsisleri konusunda görüşmelerimiz mevcut. İmar revizyonu, yaşam alanları başta olmak üzere birçok sorunlar çözüme kavuşturulması için proje aşamasında

YANAN ALANLAR İÇİN ÇALIŞMAMIZ VAR

Büyük yangında yanan alanlar ile ilgili çok güzel bir projemizi Allah nasip ederse hayata geçireceğiz. İçmeler Mahallesi’ndeki o alanlarda dozerler ile bentler, yollar açılıyor. Buraları çeşitli fidanlar yanı sıra meyve ağaçları ile kaplanacak. Büyüyen ormanlar arasında yollar tepeye kadar gidecek. Aralıklarla banklar, seyyar tuvalet ve ihtiyaç giderilecek araçlar konulacak. Vatandaşımız hep sporunu yapacak hem de zirveye ulaştığında o eşsiz İçmeler manzarasını seyredip dinlenecek. Çevreci kardeşlerimiz ve uzmanlarla birlikte mükemmel bir proje kısa sürede faaliyete geçecektir.

KAYMAKAMLIK BİNASI İLE İLGİLİ BAKANLIK NEZDİNDE ÇALIŞMA VAR

Marmaris için görüntü olarak kötü gözüken kaymakamlık binasının taşınması için bakanlık nezdinde çalışmalarımız mevcut. İçişleri Bakanlığımıza yeni yer için fikirlerimizi beyan ettik. Muğla Sağlık Meslek Lisesi’nin Beldibi’nde bir alana taşıyarak yerine polis merkezi ve kaymakamlık binası düşünüyoruz. Siz medya mensuplarının sık haber yaptığı bina için girişimlerimiz devam ediyor.

SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIZ

AK Parti Ailesi olarak sorunların değil çözümlerin parçasıyız. Benim de Marmaris’te işletmem var ve ailem burada yaşıyor. Marmaris için ne yapılması gerekiyorsa yasalar ve kurallar nezdinde hazırız. Bize hangi partiden olursa olsun gelecek yerel yönetim ile siyasilere kapı kapatmıyoruz. Marmaris için ne yapılması gerekiyorsa hazırız” dedi.

whatsapp-image-2022-04-06-at-23-23-46-1.jpegwhatsapp-image-2022-04-06-at-23-23-48.jpegwhatsapp-image-2022-04-06-at-23-23-50.jpegwhatsapp-image-2022-04-06-at-23-23-51-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.