AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GÖKMEN ‘’ MADEM KENDİNİZ YAPACAKTINIZ NEDEN İHALEYE ÇIKTINIZ?’’

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GÖKMEN ‘’ MADEM KENDİNİZ YAPACAKTINIZ NEDEN İHALEYE ÇIKTINIZ?’’

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen Marmaris yat limanı girişinde röportaj verdi. Gökmen’in konuşmasında yanında ilçeye seçim ziyaretlerinde bulunan Muğla Milletvekili adaylarından Ekonomist Turgay Öztürk’te bulundu.

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen önce başlayan sezona rağmen hala bitirilemeyen liman yenilemesi, Fatih Altaylı’nın paylaşımını nerede yaptığına ve CHP belediyelerinin kaçak yapılara göz yumduğunu iddia etti.

‘’Madem kendiniz yapacaktınız ihaleye neden çıktınız?’’

Başkan Gökmen ‘’ Turgay Öztürk vekilimiz Fethiye’den Marmaris’imize ziyarete geldi. Kendisi 4. Sıra milletvekili adayımız. Adaylarımız arasında da gerçekten en donanımlı, ekonomist ve finans sektöründe de deneyimlere sahip bir abimiz. Kendisiyle esnaf ziyaretleri yaptık, bazı kanaat önderlerimiz ziyaret ettik. Ayrıca tekne esnafıyla da sohbet ettik. Aynı zamanda Marinamızı da gördü, durumu biliyorsunuz içler acısı. Büyükşehir Belediyemiz hala burayı bitiremedi biliyorsunuz. Burayı ihale etmişti bir firmaya ama ihale ettiği firma ile anlaşamadığı için bir beceriksizlik söz konusu ihale beceriksizliği diyebiliriz. Baş edemediler kendileri yapmaya kalktılar. Madem ihaleye verecek vermeyeceksiniz kendiniz yapacaksınız o zaman en başından niye kendiniz yapmadınız? Burada hem beceriksizlik var, hem kötü niyet var, hem Muğla Büyükşehir belediyesiyle, Marmaris Belediyesinin anlaşmasından kaynaklı tüm Marmaris halkının çektiği bir eziyet var. Buradan tekrar bunu hatırlatmak istiyorum. Bu sorumsuzluğu güzel bir cevap niteliğinde. Genel seçimlerde gereken cevabı Marmaris halkının vereceğine inanıyorum’’ dedi.

‘’Büyükşehir sınıfta kaldı’’

Seçim ziyaretleri kapsamında Marmaris’i ziyaret eden Ak Parti Muğla 4.sıra Milletvekili adayı Turgay Öztürk ‘’Biz tabi seçim sürecinde bütün ilçelerimize gidiyoruz. Ben daha önce Fethiye ilçe başkanlığı yaptım ve belediye meclis üyeliği de yaptık. Şimdi alt yapı sorunlarıyla ilgili çok büyük sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Gittiğimiz bütün ilçelerde bu Milas'ta da, Bodrum'da da, Marmaris'te de Datça, Fethiye'de her yerde böyle maalesef. Burada ben Büyükşehir Belediyesinin sınıfta kaldığını, küçük belediyelerin de yerel ilçe belediyelerin de gerekli özeni göstermediklerini düşünüyorum. Tabii turizm bölgesinde yaşıyoruz ve daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef ki altyapı yatırımlarımız, yollarımız çok kötü. En çok şikayetlerden bir tanesi turizm bölgesi yolları bu şekilde olmamalı. Geçen yaz Fethiye Körfezi'ne foseptik aktı büyükşehrin hataları yüzünden. İnşallah bir an önce toparlar da inşallah bu sezonu da kaybetmeyiz ‘’ dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın kaçak yapılar ile ilgili açıklaması üzerine ‘’ Kendisi topu Çevre Şehircilik Bakanlığımıza attı. Bozburun’daki Marmaris'teki kaçak yapılarla alakalı olarak buna göz yumulduğu ile alakalı buna göz yuman Marmaris Belediyesidir. Chp belediyeciliği zaten bu şekilde çalışıyor. Kendileri kaçak yapılara izin veriyorlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde kendileri imar planını tamamlayarak bu zülme devam ediyorlar. Böylece kendileri de tabi bundan nemalanıyor. Kendileri bu binaları istedikleri şekilde kendi yandaşlarına ses etmeyerek, kendilerine olmayanlara cezalar keserek hem eziyet ediyorlar hem de kendilerine kazandırıyorlar’’ şeklinde iddialarda bulundu.

‘Fatih Altaylı o paylaşımı yaparken nerede kalıyordu?’’

Gökmen ‘’ Ben bir şeye parmak basmak istiyorum. Fatih Altaylı bu haberi yaparken nerede konaklıyor? O gün konakladığı yer kaçak değil miydi? Buradan kendisine sesleniyorum. Lütfen kendisi bu konuyu da araştırsın. Bunu da eğer gerçekten tarafsız ise, gerçekten bu şekilde, iyi niyetli bir yaklaşım içerisinde ise kendisine söylüyorum. Kendisinin tatil yaptığı yer kaçak mıydı değil miydi, sadece karşı cenahtan olanların yerlerini mi gösteriyor, yoksa herkese adil bir davranış içerisinde mi? ‘’ şeklinde konuşarak Fatih Altaylı’ya seslendi.

‘İmar aflarının tekrar çıkması mümkün değil, İmar için köklü bir çözüm arayışındayız ‘’

Kaçak yapılaşmaların çoğunluğu gelecek olan imar affına binaen olması konusunda da konuşan Gökmen ‘’ Şimdi imar affını KADEM Mete il başkanı iken il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımıza sunmuş kişidir. Şimdi kendisi birinci sıra vekil adayımız. Kendisi bu konuda çok deneyimli. 2017 yılından önce yapılan binalar için CHP zulmünü sona erdirmek anlamında biliyorsunuz kendilerine çok baskı yapıyorlardı. Köyler, köyleri çok ciddi bir baskı vardı bu konuyla ilgili. Kaçak binalarla ilgili devamlı tehdit vari bir tarz içindeler di. Bu insanları bu zulümden kurtardık 2017'den önce yapılan binaların hepsi affa tabi oldu ve rahatladı, insanlarda CHP'nin baskısından kurtuldular. Ama 2017'den sonra tekrar af çıkacağı ile ilgili söylentiler olsa da bu mümkün değil ve uygun da değil. Allah nasip ederse bunu tamamen köklü bir çözüm arayışı içerisindeyiz, imar planı yapılabilirse Muğla'ya ve tabi ki tüm Türkiye'de yapılmayan yerlere imar planı yapmayan tekrar söylüyorum Muğla Büyükşehir Belediyesidir ‘’ dedi.

Gökmen ‘’1/ 25 binlik planları tamamladıklarını söylüyorlar ama ’1/ 5 binlik planları da bir türlü yapamıyorlar bu konuda. ÖÇK alanlarında ÖÇK’nın yapması gerektiğini, Turizm Bakanlığı alanlarında Turizm Bakanlığının yapması gerektiğini söyleyerek Bu konuyu savuşturuyorlar ve yalan söylüyorlar. Bu konuda sadece onama yetkileri var. Eğer iyi niyetli ise gerçekten bu işi yapmaya niyetli ise imar planıyla alakalı olarak biz tamamen hem maddi anlamda hem de Ankara'yla iletişim anlamında kendisine destek olmaya hazır olduğumuzu söyledik. ÖÇK sadece bu konuda bir fikir verebilir kendi alanları diyebiliriz. Turizm bakanlığı da sadece fikir verebilir. Konuyla ilgili şunu yapın ya da şunu yapmayın diyebilir. Ama taşın altına elini koyacak olanlar yine Muğla Büyükşehir Belediyesidir ve diğer CHP belediyelerinin de aynı şekilde sesleniyorum. Bir bölü 5000'lik planları yapmak bu insanlara yapılan zulmü ortadan kaldıracak inşallah ‘’ diyerek kaçak yapılaşma ve imara açma yetkilerinin büyükşehir belediyesinde olduğunu belirtti.

‘’Büyükşehir ile ilçe belediyesi aynı olursa çözüm kolay olur dediler ama sonuç ortada’’

Ak Parti Muğla Milletvekili adayı Turgay Öztürk ‘’Ben iki dönem Fethiye Belediye Meclis üyeliği yaptım. Aslında Büyükşehir ile ilçe belediyesi aynı partiden olursa biz bu işi başarırız demişlerdi. Maalesef bunu başaramadılar. Fethiye Belediyesi de Marmaris'te, diğerleri de büyükşehirle büyük koordinasyon içinde çalışamıyor maalesef. 18. Madde uygulamaları var zamanında bitiremediler. Böyle yerleşim yerlerinin, İmar çalışmaları yapıyoruz yine bitiremediler. Biz inşallah Ankara'ya gittiğimizde bu konularının hepsinin takipçisi olmaya devam edeceğiz ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.