"12 EYLÜL ÖRGÜTLÜ EMEĞİN BELİNİ KIRARAK BUGÜNKÜ SÖMÜRÜ DÜZENİNİ YARATTI"

"12 EYLÜL ÖRGÜTLÜ EMEĞİN BELİNİ KIRARAK BUGÜNKÜ SÖMÜRÜ DÜZENİNİ YARATTI"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 12 Eylül Darbesi’nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. “12 Eylül örgütlü emeğin belini kırarak bugünkü sömürü düzenini yarattı” diyen Girgin sert ifadeler kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 12 Eylül Darbesi’nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

“12 Eylül örgütlü emeğin belini kırarak bugünkü sömürü düzenini yarattı” diyen Girgin şunları söyledi:

ÜLKEMİZDEKİ NEOLİBERAL POLİTİKALARIN TEMELİNDE 12 EYLÜL VAR

Her şeyden önce şu tespiti yapmak gerekiyor. AKP 12 Eylül’ün açık ve net bir devamcısıdır. Bugün ülkemizdeki Tek Adam Rejimi 12 Eylül’cülerin rüyalarını süsleyecek derecede anti-demokratiktir.

Böyle bir anti-demokratik düzen olmadan, sınırsız sömürü anlamına gelen; emeğin güvencesiz koşullara mahkum edildiği, eğitimin ve sağlığın paralılaştırıldığı bir düzeni inşa etmek mümkün değildi. 12 Eylül bunun için bütün örgütlü toplumu yok etmiş, yurttaşlık bilincinde onulmaz yaralar açmak pahasına, Anayasa’yı, bütün demokratik kurumları lağvederek, dizginsiz sömürü anlamına gelen neoliberalizmin temellerini atmıştır. Dönemin TİSK Başkanı Halit Narin’in “20 yıl işçiler güldü biz ağladık, şimdi gülme sırası bizde” sözü bunun en net ifadelerinden biridir.

AKP’NİN EMEK DÜŞMANI POLİTİKALARIYLA HESAPLAŞMAK 12 EYLÜL’LE DE HESAPLAŞMAKTIR

Tek Adam Rejimi büyük bir iflasın içinde. Bu iflasın bedelini ne yazık ki toplum olarak hep beraber ödüyoruz. Tek Adam Rejimi’ni demokratik yollardan, seçimle tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Bunu yapmak demek, 12 Eylül’ün bıraktığı miras üzerinde köklenen sömürü düzeniyle, emek düşmanı politikalarla hesaplaşmak, 12 Eylül’ün mağdurlarıyla helalleşmek demektir.

Tek Adam Rejimi’ne karşı yürüttüğümüz mücadele, Cumhuriyetin 2. yüzyılında, hak temelli bir sosyal devleti inşa etmek içindir. Bu aynı zamanda 12 Eylül’ün yok etmeye çalıştığı “hakları olan yurttaş” anlayışını tekrar diriltmektir.

EĞİTİM POLİTİKALARINI BİLİMSEL VE EŞİTLİK İLKESİNE DAYALI BİR ANLAYIŞLA YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

Bu yıl okulların açılışı 12 Eylül’e denk geldi. 12 Eylül’ün eğitimde yarattığı tahribatın en açık göstergelerinden birisi öğretmen örgütlülüklerine verdiği zarardır. Bu tahribat, Haklarını isteyen öğretmenleri sokakta coplayan zihniyet ile devam ediyor. Eğitim politikalarını bilimsel ve eşitlik ilkesine dayalı bir anlayışla yeniden yapılandıracağız. Öğretmenlerin örgütlenmesi önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bu 12 Eylül’de bedel ödeyen bütün değerlerimize yönelik borcumuzdur. Hepsini saygıyla anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.