TİP MARMARİS YEREL YÖNETİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

TİP MARMARİS YEREL YÖNETİM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) yerel yönetim çalıştayı bugün saat 10.00’da Marmaris Belediyesi çok amaçlı salonda gerçekleşti. Çalıştayın sonunda Belediye Başkan adayı Söylemez, meclis üye adaylarını tanıttı.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken tüm partilerin çalışmaları hızlanmış durumda. 13 Şubat tarihinde adaylığını açıklayan Marmaris Türkiye İşçi Partisi (TİP) Belediye Başkan adayı Tanla Söylemez bugün gerçekleştirilen çalıştayda Belediye Meclis Üyelerini tanıttı.

Toplumcu Belediyecilik ve Kent yönetimi, ekoloji ve çevre, tarım, orman ve hayvancılık, turizm, emek ve emekçilerin sorunları, kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim, gençlik, kültür, spor ve sosyal faaliyetler konuları ile oturumda konuşmalar gerçekleşti.

“Çalıştayın esas amacı sorunlara çözüm üretebilmek”

Marmaris Türkiye İşçi Partisi İlçe başkanı Barış Gümüşbaş çalıştayın amacı ile ilgili "Partimiz seçime girdiği tüm illerde ve çoğu ilçede çalıştaylar düzenleme kararı aldı ve bugüne kadar çoğu da tamamlandı. Bugün de biz gerçekleştireceğiz. Çalıştayımızın amacı her ilçede, ilde, yerelde o bölgenin sorunları, talepleri, yurttaşların istekleri, çeşitli konulardaki önerileri, o bölgeye özgü çeşitli konulardaki, bu turizm olabilir, çevre olabilir, o kendine has durumlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve bir takım sorunlara çözüm önerileri getirmek ve tabii esas olarak bunu hep birlikte yapmak. Bu çalıştayları partimiz yine çoğu ilde, ilçede diğer siyasi partilerle ittifak yaptığı siyasi partiler ile sol, sosyalist demokrat kamuoyuyla, demokratik kitle örgütleriyle, STK'larla, derneklerle birlikte organize etmeye çalıştı. Amacımız burada yalnızca bizim konuşmamız, bir şeyler anlatmamız değil ama mümkün olduğu ölçüde en geniş yurttaş katılımıyla hep beraber bir ortak akıl üretmek, bunları tartışmak, geliştirmek ve raporlaştırmak. Önümüzdeki süreçte de ister biz olalım, yönetimde, ister başkası olsun bunları o bölgenin, o ilçenin ihtiyaçları ve kırmızı çizgilerini belirleyecek bir doküman haline getirmek” dedi.

“Çalıştaya yurttaşların katılımı çok önemli”

Başkan Gümüşbaş çalıştaya kimler davetli olduğu sorusuna; “Biz siyasi partilere, derneklere, STK'lara çağrıda bulunduk ama esas olarak da yurttaşlarımızı davet ettik. Yurttaşların katılımı çok önemli. Sahada çalışma yaparken davetiyeleri ve el ilanlarını dağıtırken yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. Ve söylediğimiz hep şuydu: 'Biz siyasetçilerin, yalnızca siyasilerin, partilerin konuşmasını istemiyoruz, beklemiyoruz. Lütfen siz de gelin. Herhangi bir konuda orada çeşitli konu başlıklarımız var. Bu konularda söylemek istediğiniz, katkıda bulunmak istediğiniz fikirlerinizi bekliyoruz,' dedik. Bu birkaç cümle olabilir. Daha geniş, derli toplu bir şey de olabilir. Hiç önemli değil. Burada sonuçta bunu bir meclis gibi düşünün. Bizim hayata geçirmek istediğimiz ve etkin biçimde çalışmak istediğimiz, çalıştırmak istediğimiz mahalle meclislerinin de bir modeli gibi düşünün. Herkes davetli. Umarım konuklarımız gelecek, konuşacağız ve verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

Marmaris Türkiye İşçi Partisi Belediye Başkan adayı Tanla Söylemez çalıştay ve seçim süreci ile ilgili "Ailem tamamen sanatçı bir kişilikten gelmektedir ve aynı zamanda bir turizmciyiz. Ben ve ailem Marmaris'teki mevcut sorunlar için projeler yapmıştık. Bunların bir kısmını kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik, fakat bir kısmını ise kendi gücümüzle yetkimiz dışında olduğu için gerçekleştiremedik. Biz hep Marmaris'in kültürel ya da ekonomik anlamda daha iyi olması için uğraştık. Turizm odaklı ekonominin sadece turizm ekonomisine dayalı bir ekonomi olmaması gerektiğini, yani 12 aya yayılması gerektiğini düşünen birisiyim. Ben de bireysel olarak kendi şahsi fikirlerim doğrultusunda Türkiye İşçi Partisine üye olup 31 Mart yerel seçimleri için Belediye Başkan adayı oldum. Marmaris'te birçok eksik var, birçok problem var, yapılan ya da yapılmayan genel anlamda bakacak olursak birçok problem var. Yani aslında Marmaris'te doğru yapılan şeyler kadar yapılmayan ya da yanlış yapılan şeyler var. En başta maalesef Marmaris'in bir şehir kimliği yok ve biz buraya 'Turizm şehri' diyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden birçok turisti ağırlıyoruz ama maalesef Marmaris'i gösterecek, anlatacak ve Marmaris'e diğer turizm bölgelerinden ayıracak spesifik bir özellik yok. Evet, doğası harika, ormanlarımız harika, çevre harika, fakat ormanlarımızın bir kısmını da kaybediyoruz, denizimizi de kaybediyoruz. Yani Marmaris'teki bu güzellikler kültür ve sanatla turizmi besleyecek, üretim kendi ürettiğimiz ürünleri markalaştırarak dünyaya tanıtarak 12 aya yaymak amacımız. Tabii sadece bunlarla sınırlı değil, Marmaris'te gençlerin yapabileceği hiçbir sosyal aktivite yok, kültürel anlamda gençler etkileşime geçemiyorlar” dedi.

Meclis üyesi adayı Arzu Alper "24 yıldır Marmaris'te yaşıyorum. 10 yıl boyunca belediye avukatlığı yaptım. 24 yıl boyunca Muğla'ya ve Marmaris'e gerçekten korunması gerektiğine inanarak avukatlık yaptım. Kadın hakları ve çevre hukuku konularında avukatlık görevimi icra ediyorum. Bir Marmarisli olarak Marmaris'in yararına olacak her şeyi korumak istiyorum ve yararına değil zararına olacak tüm projelerin yapılmasına karşı mücadele veriyorum. Sadece Marmaris'te değil, Köyceğiz, Datça, Milas gibi yerlerde de avukatlık yapıyorum. Bugüne kadar Marmaris adına zararlı olacak her türlü şeyler için davamı açtım. Ayrıca son 3 ay içerisinde Marmaris Belediyesi'nin yapmış olduğu 3 ayrı ihaleyi iptal etmek için dava açtım. Bunlar kamu yararına değil, Marmaris'e zarar verecek projelerdir. Kamu malları vatandaşların yararına kullanılmalıdır, bütün mücadelemiz bu yöndedir. Evet, bir meclis üyeliğim var ve vatandaşlarla birlikte desteklerini bekliyorum. Meclis, tüm Marmaris'in gözü ve kulağı olacak, kamuya aykırı ve vatandaşların yararına olmayan projelere karşı olacağım. Mantık oyu kullanacağım ve dava açacağım. Yani kısacası, vatandaşların gözü ve kulağı Meclis olacak tamamen. Türkiye İşçi Partisi olarak, kendi ilkelerimiz ve dünya görüşümüzle meclis üyeliğimi yapacağım. Bu görev zorlu olabilir, fakat her zorluğa razıyım. İnançla çalışacağıma inanıyorum. Yaptıklarım, yapacaklarımın garantisidir ve hiç kimseye biat etmeyeceğiz. Mecliste en güzel şekilde görev yapacağıma inanıyorum, inadımız irademizdir” sözlerini ifade etti.

İki oturumdan oluşan program, taslak metinlerin sunumu öneri ve soru cevap ile sona erdi.
Programın sona ermesinin ardından Marmaris Türkiye İşçi Partisi Belediye Başkan adayı Tanla Söylemez meclis üyelerini tanıttı.

Asıl Meclis aday listesi
Arzu Alper
Rengin Damar
Şölen Dönmez
Hamit Metin Ayla
Faruk Köşker
Erdem Kalkan
Rahime Kalkan
Figen Yücel Çevik
Hilal Bakkaloğlu
Münevver Pınar Ünlü
Şenay Koç

Yedek Meclis Aday listesi

İbrahim Koçak
Levent Danışman
Esra Ünlü

img-5951.jpeg

img-5952.jpeg

img-5948.jpeg

03aa9109-cbbc-4ffd-84ec-2e0f9368306f.jpeg

5eca387b-6df6-41fe-96ab-3e7ee90bbf97.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum