MARMARİS'E DENİZ DİBİ TEMİZLEME GEMİLERİ GELDİ

MARMARİS'E DENİZ DİBİ TEMİZLEME GEMİLERİ GELDİ

Marmaris ve Fethiye'nin körfezlerini temizleyecek gemilerden ilki Marmaris Limanı'na yanaştı.

Bugün saat 14.00'da Marmaris Grand Yazıcı Otel'de AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ve AK Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı Marmaris ve Fethiye'nin körfezlerini balçıktan temizleyecek olan iki gemi hakkında basın açıklaması gerçekleştirildi.

''Marmaris ve Fethiye denizi balçıkla kaplı''

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ''50 gün önce seçim çalışmaları için Marmaris Fethiye koylarını gezdikten sonra koyların ikisininde denizlerinin balçıkla dolu olduğunu gördüm. Ve gerçekten hem Fethiye'de Hem Marmaris'te deniz ölmüş. Bunu Serkan Yazıcı kardeşim ile birlikte gezdik yerinde gördük ve buraya acil müdahale edilnmesi gerektiğine karar verdik. Bunun bizim kendi çabalarımız ile olmamayacağını anladık ve bunun için Hükümete sayın Cumhurbaşkanımıza başvurduk. Marmaris ve Fethiye koyunun balçıkla kaplı olduğunu ve temizlenmemesi halinde bundan bir iki yıl sonra denize girilemeyeceği ve hatta teknelerin bile ilerleyemeyeceği bir durumda olacağını anlattık. Cumhurbaşkanımız da Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı,Ulaştırma Bakanlığı,Tarım ve Orman bakanlığını çağırdı onlara gerekli talimatları verdi. Marmaris ve Fethiye koylarındaki balçığın temizlenmesi ile ilgili araştırma yapmak üzere iki gemi görevlendirdi. Gemilerden biri dün sabah Marmaris Limanına yanaştı, ikinci gemi ise hava muhalefetinden dolayı Didim'de mahsur kaldı o da bir hafta içerisinde burada olacak ve Marmaris'teki daha önceden örnekleri alınan 17 noktada dip taraması gerçekleştirecek. Araştırmaları sonucunda denizin altının nasıl temizleneceğine karar verecek. Benim fikrimce temzileme çalışmaları sezonun başlaması ve Turizm tesislerinin olumsuz etkilenmemesi adına sezon sonunda devam edilmesi. Tabiki bu araştırma yapacak iki gemiye bağlı'' sözleriyle Marmaris'in denizine hızlı bir şekilde müdahale edileceğini ve seçimi kazansa da kaybetse de bu konunun takipçisi olacağını belirtti.

''Marmaris körfezinin temizlenmesi hepimizin ortak sorunu''

AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı ise '' Biz bu sıkıntının daha evvelden olduğunu biliyorduk Marmaris'te Ben hemen Aydın başkanımıza ilettim konuyu burada ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledim.Yangından sonra dağdan gelen çamur baya bir birikinti oluşturmuş durumda.Kendisi sağolsun beni kırmadı ve hemen olaya müdahale etti ve Ankaraya giderek Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştü. Ve bir ay önce söz verdiği gibi gemiler buraya gelecek dedi, gemiler şuan buraya geldi. Bu Marmaris'e çok faydalı olacağını düşünüyorum . Buradaki çevreci kardeşlerimiz de bu konu ile ilgilenecekler ve bakacaklar en doğru şekilde Marmaris Körfezinin temizlenmesi hepimizin ortak arzusu'' dedi.

12d074b3-db4b-4479-803b-b34c4eed7d5b.jpeg

578cfc5c-ed71-4c8e-a4e9-4312cdef127f.jpeg

820ee374-80e0-4a6c-bd8c-b377a548edf2.jpeg

cc7ff33f-bab2-4264-9bf9-8455d170c418.jpeg

6af1bf7a-be02-494c-9438-5154bfda9902.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.