CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ BAŞARIR ‘BEYKOZ KONAKLARINDAN MUĞLA’YA BAŞKAN ADAYI YOLLAMIŞLAR’

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ BAŞARIR ‘BEYKOZ KONAKLARINDAN MUĞLA’YA BAŞKAN ADAYI YOLLAMIŞLAR’

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Marmaris ve Marmaris seçim ofisi ziyareti yaptı.

Ziyarette partililer ile bir araya gelen Başkan vekili Başarır ‘Laikliği, cumhuriyeti, atamızı koruyacağız’ şeklinde konuştu. Başarır konuşmasında Büyükşehir adayı Ayaydın ve Marmaris adayı Ali Acar’a da laf dokundurdu.

31 Mart Mahalli ve Yerel seçim sürecinde seçim çalışmaları ve Cumhuriyet Halk Partisine yeni üye olan adayların rozetlerini takmak üzere Marmaris’e de gelen ve partililer ile buluşan Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır’a Milletvekili Gizem Özcan,İl Başkanı Zekican Balcı, İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve CHP Belediye Başkan adayı Acar Ünlü eşlik etti. Program dahilinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başarır Marmaris Seçim ofisinde bir konuşma gerçekleştirdi.

‘Yüzüncü yılda ilk günden daha da gerideyiz’

Grup Başkan Vekili Başarır yaptığı konuşmada ‘’Yüz yıl sonra o günden çok daha gerideyiz. Hilafet yürüyüşü yapanlar, şeriat çağrısı yapanlar ve bununla övünen bir iktidar var. Hayır, izin vermeyeceğiz. Laikliği, Cumhuriyeti, Atamızı koruyacağız. Milletvekili Şevki Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ediyor. Ne Marmaris, ne Muğla, ne İzmir, ne Edirne, ne Trabzon buna izin vermeyeceğiz. Kurucu değerlerimizi hep beraber birlikte koruyacağız. Marmaris bizim için önemli. Benim ikinci memleketim, Hayat arkadaşımın, memleketi. Marmaris’in damadı olmaktan da onur duyuyorum, onu söyleyeyim. Bu toprakların Ege'nin efelerin yiğitleri Cumhuriyete, partisine, atasına, kurucu değerlerine bağlıdır‘’

‘ Acar Ünlü’nün rakibi AKP, burayı % 60 la kazanacağız’

‘Ben Marmaris'e sesleniyorum Acar Ünlü'yü seçin çünkü onun rakibi AKP. Tercihi bu şekilde yapın’ şeklinde seslenen Başarır ‘ Ben birçok ilçede, ilde, büyükşehirde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden sonra AKP belediyelerinin geldiğini gördüm. Ankara'dan sipariş yönetiyorlar. Geldikleri yeri sığınmacı cenneti yapıyorlar. Yerel unsurları altüst ediyorlar ve 5 yılın sonunda insanlar illallah diyor. Buna izin vermeyeceğiz. Böyle bir ihtimal yok bile zaten. Ama burayı %60 gibi bir oyla kazanacağız. Bugün pazardaydık, köylülerimizle, vatandaşlarımızla beraberdik. Beni çok mutlu ettiler buradan Bodrum'a geçerken huzurla ayrılacağım. Çünkü hepsi başkanına, belediye başkanına, partisine sarılmıştı. Biz dürüst insanlarız. Biz onurlu insanlarız. Bakın, benim eşim, dedesi, dedesinin dedesi bu topraklarda belediye başkanlığı yaptı. Büyük dedeleri, dayıları belediye başkanlığı yaptı. Ama hepsinin Marmaris'e bırakabileceği tek bir şey oteller yok, Mal yok, mülk yok Onurlu bir geçmiş var. Bu yüzden onur duyuyorum. 31 Mart Pazar günü de bunlardan bir tanesi olacak.’’ dedi.

‘başkanlık en fazla 3 dönem olmalı’

Başarır ‘’ Bir şey daha söyleyeyim. Koltuğa gelen gitmiyor. Bir dönem yaptığımı, 2 dönem yaptığımı, 3 dönem yaptım, 4 dönem yaptım, 5 dönem yaptım. Yahu burada mı öleceksin? Üç dönem kuralı gelecek. Bizler de buna uyacağız. Bizim yerimize bu genç arkadaşlarımız gelecek. Rozet taktığımız arkadaşlarımız gelecek. Olmuyor yerimizi bu kardeşlerimize arkadaşlarımıza bırakacağız. Ama yeğenimi bile bırakmıyorum diyenler var’’ diyerek İYİ Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar’a ithafta bulundu.

‘turistik şehirlerin bütçeleri arttırılmalı’

Eşinin Marmarisli olması sebebi ile Muğla ve Marmaris’i çok iyi bildiğini ifade eden Başarır ‘ Büyük şehirlerimizin bütçesi 10 milyar. Nüfusumuz Muğla'nın 1 milyon 56 bin ama yazın Fethiye, Dalaman, Marmaris, Bodrum'da 5 milyon insan var. Peki, 5 milyon nüfuslu bir büyükşehrin bütçesine 40 milyar, şimdi 5 milyon insana hizmet etmek durumundalar. Ama beyefendi 10 milyon lira, 10 milyar lira bütçe veriyor. Hayır, bu yasa değişmeli. Türkiye'nin her yerinden insanlarımız gelsin tatil yapsın. Turistlerimiz başımızın üstünde yeri var. Ama ne olur belediye başkanlarımızı da onlara hizmet ettirebilecek seviyeye getirin.

‘Beykoz konaklarından başkan adayı ‘

Başarır konuşmasında Cumhur ittifakı belediye başkan adayları ile ilgili ‘Şimdi Cumhurbaşkanı buraya çok aramış, Dalaman'a aramış, Köyceğiz’e aramış, Marmaris'e aramış, sonra bulmuş. İstanbul Beykoz Konakları'nda bir belediye başkan adayı yollamış. Altına yazılar çıkıyor, 'hizmet edeceğiz, hizmet gelecek' diyor. Yahu, Allah seni bildiği gibi yapsın. Marmaris doğasıyla, deniziyle, insanıyla, köyleriyle, balıyla, arısıyla, tarihi ile Türkiye'nin dünyanın her yerinde biliniyor’’ diyerek atıfta bulundu.

Başarır konuşmasında Cumhur ittifakını hedef alarak ‘’Ama bir şey daha konuşuluyor. Yazlık sarayımız konuşuluyor, değil mi? Bakın, Yazlık Saray'a 2024 bütçesinde ayrılan para giderler için yetmiş milyon. 70 trilyon yani. Peki, yılda dört kez gelip tatil yapıp dönen Cumhurbaşkanı, Bodrum'un içme suyu projesine ne kadar ayırmış Bin lira. Ankara'dan da bir adamı buraya yollamış. Sen hiçbir şey yapma istemiyoruz. Muğla'nın hak ettiği bütçeyi bu olaya vermiş. Adamlar gerekeni yapar bu yüzden Muğla'nın hakkı olan bütçeyi Hazineden almak için gerekli mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Merak etmeyin, belediye başkanlarımıza güvenim Ahmet Aras’a Büyükşehirde, Acar Ünlü'ye ilçede, meclis üyelerimiz ilçede göğsünüzü gere gere oyunuzu isteyin. Bakın, başka bir ihtimali düşünmek bile istemiyoruz. Yoksa 31 Mart günü Marmaris kararır. Marmaris'i karartmayacağız, Bodrum'u karartmayacağız. ‘’ sözleri ile sert çıkışlar yaptı.

‘ Tek bir Acar var o da Acar Ünlü’

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır konuşmasının sonunda partililere ‘Ben aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Parti büyüyecek, biz büyük bir aileyiz. 28 gün kaldı, sizlerden ricam, 28 gün biraz daha fazla çalışalım. Evlere, sokaklara girelim insanların zihinleri bulunabilir. İnsanlar bazı benzerliklerden dolayı karıştırabilir. Tek bir acar var, Acar, Ünlü var. Bunu da anlatalım ‘’ şeklinde seslenmesinin ardından bir söz verdi. Başarır verdiği sözde ‘’Burada seçimi alalım söz veriyorum, 29 Ekim olabilir, 23 Nisan olabilir, 19 Mayıs olabilir, 9 Eylül olabilir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel' de, eşimin yani benim, memleketime, Marmaris'e de geleceğiz. Buradan Bodrum'a geçeceğim, oradan Milas'a geçeceğim. Üç gündür buradaydım. Çok çalıştık, çok gezdik. Günde 12 saat dolaştık ama hiç yorulmadım. Çünkü iyi ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Ali Mahir Başarır, Gizem Özcan, Zekican Balcı, Ömer Bozdemir, Acar Ünlü ve partililer Marmaris'te bir dizi ziyaretler yaparak vatandaşlar ile görüştüler.

whatsapp-gorsel-2024-03-03-saat-22-36-13-9e5897e4.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-03-saat-22-35-27-7bb5eb62.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-03-saat-22-37-49-bbff073c.jpg

whatsapp-gorsel-2024-03-03-saat-22-37-07-8b5ee303.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.