ARAS, ÇEVRECİLER VE AFET GÖNÜLLÜLERİYLE MUTABAKAT İMZALADI

ARAS, ÇEVRECİLER VE AFET GÖNÜLLÜLERİYLE MUTABAKAT İMZALADI

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Çevre Platformu ve Muğla Afet Koordinasyonu ileprotokol imzaladı.

Yaşam alanlarının korunması ve toplumunihtiyaçlarının karşılanması amacıyla imzanan protokollerdeortak projeler geliştirileceği ve uygulanacağı belirtildi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Muğla AfetKoordinasyonu (MAK) temsilcileriyle protokol imzaladı. Muğla’da yaşanan çevre sorunlarının çözümüne, hukuksal işbirliğine ve afetlere hazırlıkta iş birliği konularındamutabakata varıldı. Muğla Çevre Platformu ile imzalananprotokolde Ekoloji Meclisi ve Ekoloji Komitesinin kurulması, hukuksal iş birliği, kooperatifleşme, belediye meclisindetemsiliyet, kent konseylerinin kurulması, mahallemeclislerinin kurulması, ortak projelerin geliştirilmesi veuygulanması, iletişim ve danışma maddeleri yer aldı. Maddelerin 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle detaylandırılacağıbir kurulun oluşturulması, kuruldaki temsilcilerin MUÇEP veMuğla Büyükşehir Belediyesi tarafında belirlenmesine kararverildi. Muğla Afet Koordinasyonu ile imzalanan protokoldeise afet planlaması, altyapı geliştirme, eğitim ve farkındalık, acil durum müdahalesi maddeleri yer aldı. İmzalananprotokolde tarım alanlarına imar izni vermeme, kaçakyapılaşmaya izin vermeme, Muğla’yı deprem, yangın, kuraklık gibi afetlere hazırlama maddeleri de dikkat çekti.

“BU PROTOKOLLER BENİM İÇİN HARİTA OLACAK”

Protokol töreni sonrasında açıklamalarda bululan Aras, “Bu protokoller benim için harita olacak. Ekolojininönceliklelenmesinde bu çalışmaları birlikte yapacağız. Biz bunu bir nebze olsun özellikle Bodrum'da kadın politikalarıkonusunda başarmıştık. Şimdi bu birlikteliği daha da genişleterek çevre konusunda, ekoloji konusunda da yapmayıplanlıyoruz, başaracağız. Bu tabii ki bizim için çok önemlibelge olacak. Bizi bağlayıcı bir belge olacak. Buna zaten ben de inanıyorum. Kentin geleceği konusunda, ekolojikonusunda, insan ve yaşam konusunda hep birlikte hareketetmeye ben burada söz veriyorum” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ”

Muğla Çevre Platformu adına söz alan Halime Şaman “Sosyalbelediyecilik için önemli bir adım atılıyor. Toplumun kentyaşamında, kent savunmasında çok önemli unsurlarından biriolacak ve muhtemel de gerçekleşecek. Muğla BüyükşehirBelediye Başkan adayıyla kentin haklarını koruyarakyönetmek üzere bir protokol hazırlıyoruz. Ekolojik temeldeinsan hakları ve doğa haklarını ihmal etmeden önceleyen birprotokol imzalıyoruz. Ve bunun da aslında tüm Türkiye'yeörnek olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye bunu hak ediyor” diye konuştu.

c76ad736-d2ee-4314-9d07-954c93fcbbab.jpeg

a87f16b4-a760-4ec4-8f63-7bab88a3a7c6.jpeg

e4c6a888-5b6d-488e-aa9c-bb3dbd52af72.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.