AĞAÇ KATLİAMINA İLK TEPKİ TİP’TEN

AĞAÇ KATLİAMINA İLK TEPKİ TİP’TEN

Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediyesi Başkan Tanla Söylemez, Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi Arzu Alper ve ekip arkadaşları Marmaris Belediyesi, eski yıkılan bina önünde 250 yıllık okaliptüs ağacı’nın kesilmesine tepki gösterdi.

Başkan Adayı Tanla Söylemez, Meclis Üyesi Arzu Alper ve birçok partili kişi alanda toplanarak açıklamada bulundular. Yapılan açıklamada Söylemez “31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala mevcut yerel yönetim eski belediye arazisini kamu arazisi olan yani halka ait olması gereken bu araziyi maalesef peşkeş çektiler. Bununla ilgili zaten gerekli müdahaleleri, açıklamaları yapmıştık, eylemlerimizi yapmıştık. Bu yetmezmiş gibi bir de 250 yıllık okaliptüs ağacını kestiler. Yani söyleyecek de fazla bir şey bulamıyoruz artık. Doğaya, her şeye düşman, sadece gözlerini para bürümüş bir iktidarın, yönetimin ellerine kaldı Marmaris. Ve hemen sahilin dibi şurası deniz, zaten yeteri kadar bina var. Marmaris'in artık taşa, betona ihtiyacı yok. Yeşilliğe, nefes alacak yere, insanların rahatça gezebileceği, parklarda, bahçelerde kitaplarını okuyabileceği, çoluk çocuk gezebileceği, oynayabileceği, nefes alabileceği yerlere ihtiyacı var. Yani yakında denizi bile şu kalan denizi bile dolduracaklar. Oralara da bina yapacaklar. Bu yetmezmiş gibi bir de 250 yıllık bir ağaç bu. Yani bir tarih. Burada bir hayat var. Yani ağaçtan ne istiyorsunuz diyeceğim. Buraya kadar tabii yapılacak şeyler kaç tane dükkan vardı?” Dedi.

Söylemez, “Bu rezaleti, bu katliamı size göstermek istedik. Yani doğayı yok ederek, yaşadığımız yeri yok ederek, her yeri ranta açarak. Yani birilerinin cebine para girmesi, 3 kişinin zengin olması yani bunu böyle bir dünya mı, böyle bir Marmaris, böyle bir Türkiye mi istiyoruz. Siz ne istiyorsunuz? Böyle bir Marmaris mi istiyorsunuz? 3 kişi zengin olsun, şehir betona yığılsın. Denizin hali ortada. Geçen gelmişler gemi getirdik balçık temizlenecek. Peki bu zamana kadar aklınız neredeydi? Seçim yani seçim yaklaşmış. Şurada denizi temizliyoruz. 20 yıldır aklınız neredeydi? Ya da bu denizi kirleten kim? 22 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? 20 yıldır bu şehri kim yönetiyor? Bu katliama buna izin veren kim? Hangi zihniyet, hangi yönetim? Herkes elini vicdanına koysun bir düşünsün. Hep aynı şeyi söylüyorum. Seçim zamanı geldiğinde, o sandığa gittiğinizde bunları bir düşünün. Her şey para değil.” İfadelerini kullandı.

“Halkın görüşü alınmadı”
TİP Marmaris Belediyesi meclis üyesi Arzu Alper, “68 tane deniz gören ofis, 6 tane deniz gören dev dükkan ve 1500 metrekarelik. Kirası yıllık 1 milyon ve hiçbir şekilde halkın görüşü alınmadı.” Şeklinde konuşarak duruma isyanını bildirdi.
Sözlerine seçim öncesinde seçim vaadi olarak buraya bir yaşam merkezi yapılacağı söylendi diye devam eden Alper, “yapılan şey netice maalesef özel şirketler lehine. 25 yıllık ve çok ucuz fiyata. Kamu yararı bulunmayan şekilde işlemler ve alınan kararlar Marmaris'in zararına. Tüm Marmaris yaşamının zararına olan şeyler. Ağaca bakarsak kökleri halen görünüyor. 250 yıllık bir ağaç, köklerini hala bırakmamışlar ve bu ağacın alanında kendi inşaat alanlarına katmışlar.
Burada belediye öncesinde vardı. Belediye varken ağacımız ayaktaydı. 250 yıllık bir mirastır, kent mirasıdır. Maalesef biz bu manzaraları aynı zamanda Hisarönü 142. Parsel imar değişikliğinde de ağaçların üzerine beton döküldüğünde de görmüştük. Göz göre göre hiçbir şeyden çekinmeden demek ki belli garantileri almışlar. Bu şekilde bir facia yani. Yapanın CHP’li bir belediye olması da ayrıca bir kötülük.” Dedi.


Türkiye İşçi Partisi olarak bu hafta içerisinde kalabalık bir ekipçe, ağacın kesilmesi ile alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verileceği öğrenildi.

img-0187.jpeg

img-0186.jpeg

Muhabir Fulya AYBAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum